Köpenhamn semesterOm man ska besöka Danmark och dess huvudstad Köpenhamn, har jag hört att man måste prova ett smörrebröd. Så därför går turen över till sundet idag, för att njuta av första semesterdagen.

Simpla saker som att köpa vin på varuhuset, eller att ölen kostar lika mycket som en läsk, gör det hela exotiskt, eller kanske inte. Kanske är det så här det borde vara och att det är vi svenskar som missuppfattat det.

Kommer ihåg att farmor och farfar talade om Tivoli. Har en bild av att det var clowner och karuseller överallt. Det var även ett danskt band som spelade på scenen, de hette Alien beat club. Minns att det var helt ok, men inte min typ av musik, eller så berodde det på att jag inte riktigt hängde med på texterna i låtarna.

Texter är viktiga för mig, det är halva upplevelsen med att lyssna på musik. Musik är konst, både i ackordföljd och i texterna. Det ena kan inte leva utan det andra. Det måste finnas en harmoni.

Efter att ha varit på Tivoli och begav mig tillbaks till mitt hotell. Hotellet hade wifi, jag kände mig nöjd med dagen, och behövde en lugn stund för mig själv.