Har länge haft problem med min bil, men så är den också till åren. Har äntligen köpt en ny, en som är importerad. Den nya bilen har stereo som är Bluetooth connected, en av alla de anledningar till köpet.

Det visade sig dock att det fanns en ljussensor, inget halvljus på dagtid med andra ord. Modulen som ser till att ljuset är på hela tiden visade sig gå på 3200 kronor, inte så kul extra avgift att lägga ut när man investerat i ett nytt bilköp. Men det blir nog svårt att få igenom besiktningen utan att ha fått det fixat.

Spartips bilköp

Asien och de obefintliga reglerna, eller möjlighet att lösa de befintliga reglerna med en liten slant, kändes återigen som en lösning på all problematik. Lyckades dock efter en stund hitta vart sensorn för halvljuset fanns, testade sedan med att sätta en bit tejp rakt över sensorn. Ljuset lyser på heltid och kostnaden i jämförelse med modulen är marginell.

Synd att det inte är möjligt till ett patent på lösningen, det kunde genererat en hel del pengar och gjort livet enklare. För er som använt er av mitt tips och sparat pengar på det, bidra gärna med en liten slant.